الأربعاء، 3 يوليو 2013

شوحي بصلة...


كلمة بنسمعها في وصفات كتير، تعرفي بقى ان البصلة دي ممكن تفرق فرق التنين في طعم الاكل اللي بتعمليه؟!

 لو شوحتيها في نار هادية (زي ما كل الوصفات بتقول) بحيث تاخد لها 10 دقايق على الاقل ح تستفيدي ان الريحة ح تكون جميلة والطعم غني ومسكر ومتجانس! 

لكن لو شوحتيها في نار عالية فالطعم ح يكون عادم وفيه نكهة مش حلوة، ونفس النتيجة ويمكن أسوأ لو حطيتي البصل مع الطماطم او اي حاجة سائلة مباشرة من غير تشويح منفصل.

السبب؟ البصل يحتوى على جزيئات الكبريت، والتقطيع والتشويح على نار هادية بيكسر الجزيئات دي الى ثنائي السلفيدات اللي طعمها مسكر، وبيدي فرصة لبعض الجزيئات اللي بتسبب رائحة سيئة انها تتطاير.
 

النار الأعلى مش بتعمل كده عشان مش بتاخد وقت كافي، وبالتالي بتحافظ على النكهة السيئة في البصل.
 

والسلق او التشويح في وجود سوائل بيمنع الجزيئات انها تتطاير وبالتالي برضو نكهتها السيئة ح تفضل موجودة.

شوحي بصلة في نار هادية وبالهنا والشفا





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

AddThis